V soboto, 16.3.2019, smo učenke in učenci, učiteljice, učitelji Osnovne šole Mislinja in vsi prebivalci Mislinje dočakali pomemben dan. Odprtje Centra za zdravje in šport Mislinja. Pravijo, da je bil zgrajen v »rekordnem času«, saj je namreč poteklo le devet mesecev, odkar je bil položen temeljni kamen za izgradnjo. Stavba je že na zunaj veličastna, zgrajena večinoma iz lesa. V stavbi pa velika telovadnica, svetla, prostorna, s tribunami. In še veliko lepih prostorov.

Učenci Osnovne šole Mislinja smo sodelovali na otvoritvi tega novega športnega objekta. Tribuna je bila »nabito polna«, učenci pa smo nestrpno čakali uradnega odprtja. Trak so slovesno prerezali ravnateljica Osnovne šole Mislinja, župan Občine Mislinja in državni sekretar Ministrstva za šolstvo.
Na prireditvi smo aktivno sodelovali vsi učenci OŠ Mislinja s svojimi plesnimi točkami iz držav celega sveta.
Nanjo nas je poleg učiteljic in učiteljev odlično pripravila gospa Barbara Konda, s pesmimi pa nas je spremljala znana slovenska pevka Nuša Derenda. Obe povezujeta mlade preko FIT International organizacije. Fit plesna prireditev je bila predstavljena že v marsikaterem kraju in danes še v Mislinji.
Pred nastopom smo učenci imeli kar nekaj treme, ki pa smo jo uspešno premagali ob spodbudi naših staršev in vseh ostalih prisotnih. Pisana druščina plesalk in plesalcev nas je popeljala od ZDA do Slovenije.
Moderatorka Barbara Konda je spodbujala h gibanju tudi prisotne v dvorani. Vzdušje se je iz plesa v ples stopnjevalo, še posebej pa na koncu, ko smo vsi skupaj družno zaplesali Srečo na vrvici. Kekčeva pesem pa nas je popeljala v sobotno popoldne.
Babnikova godba nas je na začetku pozdravila, na koncu pa s svojo skladbo še pospremila domov.
Novinarke, ki pišemo ta članek, smo mnenja, da je Center za zdravje in šport Mislinja v našem kraju velika, moderna pridobitev, ki ne bo k športu spodbujala samo nas, ampak še prihodnje generacije.

Novinarke: Neža, Ana, Sara, Melani, Nika

(Skupno 1.527 obiskov, današnjih obiskov 1)