DAN

 

MALICA

 

KOSILO

Ponedeljek

 

 

ajdov kruh1(pšenica)

topljeni sir7

rdeča redkvica

breskov sok

domača porova juha7

puranji zrezek v omaki

kuskus1(pšenica)

zelenjavna priloga

sezonska solata

Torek

 

pirin mlečni zdrob1(pira),7

kakavov posip

banana

goveji golaž1(pšenica)

polenta

mehka solata s koruzo

ananas

Sreda

 

 

makovka1(pšenica),7

biokefir7

ekološko pridelana jabolka iz EU šolske sheme

česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami1(pšenica),7

mleta pečenka iz govejega mesa

krompirjeva solata

gosti sok s smetano7

Četrtek

 

 

ovseni kruh1(oves)

piščančja prsa v ovitku

lahek sir7

sveža paprika

sadni čaj z medom

korenčkova juha z jajci3

makaronovo meso1(pšenica),3

solatni bar

sadni sok brez dodanega sladkorja

Petek

 

bio pirin kruh1(pira)

tunin namaz4,7

sadni čaj z medom

jabolko lokalne pridelave

domača fižolova juha

skutni/ajdovi štruklji z orehi1(pšenica),3,7,8sled.,6sled./1(pšenica)3,7,8(orehi,sled.),6sled.

jabolčna čežana

 

 

 

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 299 obiskov, današnjih obiskov 1)