DAN

 

MALICA

 

KOSILO

Ponedeljek

 

 

kajzerica1(pšenica)

borovničev džem

lahko mleko7

jabolko lokalne pridelave

domača gobova juha

pečenka

dušen riž

zelenjavna prikuha

sezonska solata

Torek

 

koruzni kosmiči1(pšenica, ječmen), sled.5, sled.8

sadni/navadni tekoči jogurt s kmetije7

kivi

kurja juha z zakuho1(pšenica),3

polnozrnati špageti z bolonjsko omako iz govejega mesa1(pšenica),3

sirni posip7

zeljna solata

Sreda

 

 

mešani rženi kruh1(pšenica, rž)

šunka

sir7

korenček

sadni čaj z medom

goveja juha z zakuho1(pšenica),3

kuhana junetina*

krompirjeva omaka1(pšenica)

gozdni sadeži s sladoledom7

Četrtek

 

 

bio šolska pica1(pšenica),7

sadni čaj z medom

suhe marelice12

piščančja obara z žličniki1(pšenica),3,7

jogurtovo pecivo s sadjem1(pšenica),3,7

100 % sadni sok redčen z vodo

Petek

 

mlečni rogljiček1(pšenica),7

mleko s čokolado7

jagode

cvetačna juha z grisinom1(pšenica),7

postrv po tržaško4

krompir v kosih

mehka solata s koruzo

 

*ekološka vzreja

 

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 3)