DAN

 

MALICA

 

KOSILO

Ponedeljek

 

 

pirin kruh1(pira)

maslo s kmetije7

marelična marmelada

mleko7

orehi iz EU šolske sheme8(orehi)

korenčkova juha z jajci3

gratinirane testenine z različnimi siri1(pšenica),3,7

mešana solata

Torek

 

mlečni rogljiček1(pšenica),7

skuta s podloženim sadjem7

jabolko lokalne pridelave

mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica)

pire krompir7

jagode

100 % sadni sok redčen z vodo

Sreda

 

 

polbeli kruh1(pšenica)

tunina pašteta Argeta4

paradižnik češnjevec

sadni čaj z medom

šolski bograč1(pšenica)

polnozrnati jabolčni zavitek s skuto1(pšenica),3,7

100 % sadni sok redčen z vodo

Četrtek

 

 

kajzerica1(pšenica)

topljeni sir7

ribezov sok

mlade hruške

domača cvetačna juha z grisinom1(pšenica),7

pečene junečje hrenovke*

popečen krompir z zelenjavo (paprika, bučke)

mešana solata

Petek

 

mešani rženi kruh1(pšenica,rž)

šunka

lahki sir7

redkvica

sadni čaj z medom

prežganka1(pšenica),3

pariški puranji zrezek1(pšenica),3

dušen riž s korenčkom in grahom

šopska solata

*ekološka vzreja, lokalnega porekla

 

Legenda alergenov k jedilniku

  1. 1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)