DAN

 

MALICA

 

KOSILO

Ponedeljek

 

 

buhtelj1(pšenica),3,7

kakav7

bio jabolko

domača porova  juha7

pečen piščanec

mlinci1(pšenica),3sled.,7sled.

sladko zelje

rdeča pesa v solati

Torek

 

ajdov kruh z orehi/brez8(orehi), 1(pšenica)

zeliščni mlečni namaz7

rdeča redkvica iz EU šolske sheme

sadni čaj z medom

nektarina

goveja juha z ribano kašo1(pšenica),3

kuhana junetina*

pire krompir7

kremna špinača7

lubenica

Sreda

 

 

mesni burek1(pšenica),3,7,9,sled.8, sled.6

bio tekoči navadni jogurt7

mandarina

zelenjavna juha

ribji polpet1(pšenica),3,4

dušen riž

baby korenček

mešana solata

Četrtek

 

 

riževi kosmiči1(pšenica),8

mleko7

banana

kokošja  juha z zakuho1(pšenica),3

krompirjeva musaka3,7

solata ledenka s kalčki6

Petek

 

črni pšenični kruh1(pšenica)

čajna pašteta Argeta

sveža paprika

hibiskusov čaj z medom

zelenjavna mineštra s stročnicami

zdrobov narastek s sadjem1(pšenica),3,7

100% sadni sok redčen z vodo

*ekološka vzreja, lokalnega porekla

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)