DAN |
MALICA |
KOSILO |
Ponedeljek |
mlečni močnik s kakavovim posipom1(pšenica),3,7 banana |
graham špageti* z milansko omako in s sirovim posipom1(pšenica),7 solata ledenka s koruzo 100 % sadni sok redčen z vodo |
Torek |
koruzni kruh1(pšenica) tunin namaz4,7 korenček sadni čaj z limono in medom |
fižolova juha marelični cmoki1(pšenica),3,7,12, sled. 6, sled. 8 jabolčni kompot |
Sreda |
mešani rženi kruh1(rž, pšenica) kuhan pršut sveža paprika sadni čaj z medom suha jabolka iz EU šolske sheme |
kokošja juha z zakuho1(pšenica),3 krompirjeva musaka z govejim mesom7 sezonska solata |
Četrtek |
bio ovseni kruh1(oves) maslo s kmetije7 jagodni džem mleko7 hruška viljamovka |
domača porova juha7 pariški puranji zrezek1(pšenica),3 rjavi riž z grahom zelenjavna priloga mešana solata |
Petek |
mlečni parkelj1(pšenica),3,7 mleko7 žitna ploščica1(pšenica, ječmen, pira),7,6 mandarina |
korenčkova juha z jajci3 pečenica kisla repa pire krompir7 100 % sadni sok redčen z vodo |
*lokalna proizvodnja, višja kakovost
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih