7. A 7. B

 TJA

Slušno razumevanje: Spring

Ogledali si boste video o pomladi v Kanadi. Pozorno poslušajte. Za lažje razumevanje vklopite podnapise. Če je potrebno, poslušaj še enkrat.

https://www.youtube.com/watch?v=WHzCk_R89Lc.

Rešite naslednje naloge:

1.) Prepiši spodnje besede v zvezek in jim pripiši slovenski pomen. Če je potrebno, si še enkrat oglej posnetek. Lahko si tudi pomagaš  s spletnim slovarjem PONS.

sign, spring cleaning, buds, shade, blossoms, robin, branch, daffodils, tulips, neat, grow, bloom, harsh, yard, insects, puddles, mud, flood, bank (of the river), mow, mower

2.) V zvezek prepiši vprašanje: What are signs of the spring? Write them down. (Kateri so znanilci pomladi? Zapiši jih.)

Še enkrat si oglej posnetek in zapiši o katerih znanilcih pomladi govori  Bob the Canadian.

1 The lawn is green.

2 People wear short sleeves, no jacket.

3….

3.) Napiši /posnemi kratek sestavek o pomladi v Sloveniji in pri tem upoštevaj naslednje iztočnice:

SPRING IN SLOVENIA

  • What is nature and weather like in spring in Slovenia?
  • What do people wear?
  • What do people do around the house?
  • What do you like and dislike most about spring?

Sestavek lahko napišeš in mi ga pošlješ (v Wordu ali slika iz zvezka – naj bo razločna). Če pa ne želiš pisati, si  naredi osnutek in pripravi govorni opis, posnemi se in mi pošlji posnetek (če je prevelik, pošlji preko wetransfer.com).

 LUM

Likovna naloga: Inicialka

Nadaljevanje likovne naloge

Beseda inicialka izhaja iz latinske besede initialis kar pomeni začeten. Inicialka je posebno lepo oblikovana in okrašena črka, ki se ponavadi uporabi kot prva črka kakšnega besedila (razne listine in uradni dokumenti) ali poglavja v knjigi. Največ takih inicialk je nastalo v srednjem veku, ko so knjige pisali in prepisovali ročno v samostanih po svetu in tudi na območju današnje Slovenije (samostani Bistra, Pleterje, Žiče). Na spletu poišči razne inicialke, ki predstavljajo veliko kulturno dediščino (v Google vtipkaj inicialka ali initial letter).

Na podlagi opazovanj samostojno oblikuj svojo inicialko. Lahko jo narišeš po opazovanju starih inicialk, lahko jo oblikuješ zelo moderno. Pri okraševanju bodi izviren, uporabi razne vzorce (geometrijske, rastlinske, živalske). Črko si izbereš sam. Barvaš lahko s svinčnikom ali barvicami.

Čas izdelave so štiri šolske ure. Fotografijo izdelka mi pošlji do 29.5.2020 na elektronski naslov: milan.bajzelj@guest.arnes.si     Ta likovni izdelek bo ocenjen.

Kriteriji ocenjevanja so naslednji:

  1. Rešitev likovnega problema: izvirno (5), dobro (4), zadovoljivo (3), delno rešen likovni problem (2)
  2. Izvedba likovne tehnike: dosledno in natančno (5), manj natančno in dosledno (4), zadovoljivo (3), nedosledno (2)
  3. Izvedba likovnega motiva: zanimivo in originalno (5), manj izvirno in domiselno (4), malo izvirnosti in domiselnosti (3), nedomiselno in neizvirno (2)

V primeru neposlanega izdelka se za pridobitev ocene oceni zadnji končani izdelek, ki je nastal v času rednega pouka v šoli.

NARAVOSLOVJE

Mehkužci

  • Ob 10.00 se dobimo preko videokonference Zoom. Maša in Tjaša bosta predstavili polže in glavonožce.
  • V prilogi imate vse povzetke za mehkužce. Prilepite ali pa prepišite si v zvezek. Vse dajte pod skupen naslov Mehkužci. >>> polzi

>>>skoljke

  • V četrtek bi s predstavitvami nadaljevali Filip, Teo in Lara (ribe, dvoživke, raki). Preostali pa še prvi teden v juniju (iglokožci, volk, čebele).

 ANGLEŠČINA

Začeli bomo spoznavati preteklik.

NAVODILA >>> KLIK

 SLOVENŠČINA

UTRJEVANJE SVOJILNEGA ZAIMKA

Iz spletnega DZ 2. del na 21. strani prepiši in reši v zvezek 3., 4., 5. in 6. nalogo.

Če imaš pri kateri nalogi težave, mi sporoči.

GEO

AZIJA- KVIZ IN INTERAKTIVNE VAJE ( s povratno informacijo)

 ZGODOVINA

Ogled in analiza zgodovinske dokumentarne oddaje. Navodila so dobili po elektronski pošti.
NAVODILA >>> KLIK

SLOVENŠČINA

TEMA: SVOJILNI ZAIMEK

Delovni zvezek 2. del odpri na 20. strani. Natančno reši 1. nalogo.

V zvezek(pod jezikovni pouk) napiši naslov SVOJILNI ZAIMEK..

Nato na 20. strani preberi nepopolno pravilo. Dopolni ga in prepiši v zvezek.

V zvezek napiši tudi:

Svojilni zaimki so:

ednina:  moj, tvoj, njegov

dvojina:  najin, vajin, njun

množina:  naš, vaš, njihov

Če boš imel/a težave pri reševanju, me vprašaj.

 ŠPORT (DEKLICE)

Sedmošolke,

ne vem ali bo vreme ta teden najbolj po vašem okusu.. Po mojem bi bilo “na sporedu” več sonca. Sigurno pa se bo našla tudi kakšna ura, ki jo bo možno preživeti na svežem zraku, pa jo le dajte izkoristiti za športno aktivnost, prav?

V priponki vas danes čaka športni monopoli. Monopoli kot družabno igro prav gotovo poznate, le da je ta seveda prirejen športni vadbi. Upam, da si boste lahko predlogo spirintale, drugače pa si poskusite narediti kakšno svojo verzijo… prerišite poslano, narišite svojo igro in nanjo zapišite svoje vaje, dodajte kakšne zabavne kazni… možnosti je veliko.

Poskrbite za gibanje in smeh, pa ne pozabite na hidracijo in… mi do jutri poslati vašega Dnevnika športnih aktivnosti za ta teden 🙂

Lep začetek tedna, učiteljica Petra

DEČKI

Pozdravljeni učenci. Ta teden je na programu nogomet. Upam, da imate doma kakšno nogometno žogo. Če je nimate, pa lahko delate tudi s kakšno drugo žogo. Za jutrišnjo uro boste ponovili osnovne tehnične elemente nogometa. Podrobnejša navodila imate v priponki. Lep začetek tedna vam želim. Dragan

PRILOGA

 

SODOBNA PRIPRAVA HRANE 1

Tajska kuhinja

  • Najprej naj vas pohvalim za prizadevnost in uspešnost pri pripravi vaših jedi. Najbolj ste me presenetili z ruskimi kapami in borščem pa tudi oreo torta, makroni, kaneloni in lazanja so se našli vmes. In še bi lahko naštevala. Skratka pohvala vsem.
  • Ostala nam je še tajska kuhinja. V prilogi vam pošiljam Lovrovo in Nikovo predstavitev.
  • Danes vam ni potrebno ničesar pripraviti, samo poglejte si predstavitev. >>> TAJSKA nik lovro
(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)