DAN      KOSILO
Ponedeljek     sveža cvetačna juha z grisinom1(pšenica),7
graham špageti z bolonjsko omako iz govedine1(pšenica),3
zeljna solata12
Torek   goveja juha z ribano kašo1(pšenica),3
kuhana junetina
pire krompir7
kremna špinača7
mandarina
Sreda     ješprenova juha s krompirjem in korenčkom1(ječmen)
sočno pecivo1(pšenica),3,7,8(orehi)
100 % sadni sok redčen z vodo
Četrtek     kostna juha z zakuho1(pšenica),3
pečen piščanec mlinci1(pšenica),3
sladko zelje
rdeča pesa v solati12
Petek   bučkina juha
ribji polpeti1(pšenica),3,7
rjavi riž z grahom in korenčkom
mehka solata12

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)