DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    polnozrnati francoski rogljiček z marmelado1(pšenica),3,7
bela kava1(ječmen),7
mandora  
špargljeva juha
rižota s tremi žiti in puranjim mesom1(ječmen, pira)
mešana solata12
Torek  polbeli kruh1(pšenica)
zelenjavno-mesna enolončnica
bio jabolka iz EU šolske sheme
gratinirani piščančji zrezek s sirom7
kuskus1(pšenica)
bučke v omaki
sezonska solata12
Sreda    štručka s šunko in sirom1(pšenica),7
100 % jabolčni sok
hruška iz EU šolske sheme
goveji golaž*1(pšenica)
polenta1sled.(pšenica)
mešana sezonska solata12
sadni sok redčen z vodo
Četrtek    črni pšenični kruh1(pšenica)
ribja pašteta4
sveža paprika
sadni čaj z medom
pečenka
pražen krompir
mešana solata12
pomaranča
Petek  koruzna žemlja1(pšenica)
jogurt s kmetije7
mandora
fižolova juha z domačimi testeninami**1(pšenica),3
zdrobov narastek s sadjem1(pšenica),3,7
sadni sok

*ekološka vzreja, slovenskega porekla

**ročno izdelane testenine

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 404 obiskov, današnjih obiskov 1)