DAN

MALICA


KOSILO
Ponedeljek

koruzni kosmiči1(ječmen), sled. 5, sled.6, sled. 7, sled.8
tekoči sadni /navadni jogurt7
jagode lokalne pridelave iz EU šolske sheme
piščančji zrezek  v smetanovi omaki7
kuskus1(pšenica)
mešana solata12
sadni sok
Torek
rženi kruh1(rž, pšenica)
suha salama
lahki sir7
kisle kumarice 100 %
jabolčni sok
kostna juha z zakuho1(pšenica),3
lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7
mešana solata12
Sreda

orehov rogljiček1(pšenica),3,7,8
bio vanilijevo mleko7
nektarine iz EU šolske sheme
bučna juha7
pečenka
pražen krompir
rdeča pesa v solati12
Četrtek

kajzerica1(pšenica)
topljeni sir7
korenček
sadni čaj z medom in limono
zelenjavna juha s stročnicami
ajdovi štruklji z orehi1(pšenica),3,7,8(orehi in drugi oreški),sled.6,sled.11
sadna čežana
Petek
tradicionalni slovenski zajtrk: domači črni kruh1(pšenica,rž),
maslo7,
med,
mleko s kmetije Gams7,
slovensko jabolko izbrane kakovosti
malica: mlečni rogljiček,
jagodni sok
prežganka1(pšenica),3
postrv po tržaško4
krompir z blitvo7
kitajsko zelje12

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1)