DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
16. 5.
Navihanček gozdni sadež1(pšenica),7,3,sled.11,8,6
Mleko7
Banana  
Špageti z BIO bolonjsko omako1(pšenica),3
Sirni posip7
EKO solata s koruzo12
Grozdje
Torek  
17. 5.  
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Domač mesno zelenjavni namaz7,3,12
Sveža paprika
Zeliščni čaj z limono in medom
Zelenjavna juha s proseno kašo1(pšenica)
Pečen piščanec
Dušen riž z zelenjavno prilogo
Zelena solata s paradižnikom12
Sreda  
18. 5.  
Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3
BIO vaniljevo  mleko7
Hruške ŠSZ
Krompirjev golaž1(pšenica)
Hrenovka
Mešani kruh1(pšenica, rž)
Jagode s smetano
Četrtek  
19. 5.  
BIO ovseni kruh 1(pšenica, oves)
Suha salama
Kisla smetana7
Sveža rdeča redkvica
Zeliščni čaj z limono in medom
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9
Svinjska pečenka
Mlinci1(pšenica),3
Sladko zelje1(pšenica)
Petek  
20. 5.
Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi)
Sirni namaz z zelišči7
Sveži korenček
Sadni čaj z limono
Špargljeva juha1(pšenica),7
Ribja domača rolada1(pšenica),3,7,4
Šopska solata z ajdovo kašo12

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 373 obiskov, današnjih obiskov 1)