DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
23. 5.
Hrustljavi misliji s sadjem1(pšenica, ječmen, oves),8(lešniki),sled.6
Mleko7
Banana
Zelenjavna juha z lečo1(pšenica)
Špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3
Solata z motovilcem in jajčko12,3
Torek  
24. 5.  
Hot dog štručka1(pšenica)
EKO hrenovka
Gorčica10
Jabolčni sok
Štajerska kisla juha1(pšenica),3
EKO pirina bombetka1(pšenica)
Sočno pecivo1(pšenica),7,3,8(orehi)
Limonada
Sreda  
25. 5.  
Koruzna žemlja1(pšenica)
Topljeni sir7
Češnje ŠSZ
Sadni čaj z medom
Cvetačna juha z kruhovimi kockami1(pšenica),7
Krompirjeva mesna musaka (EKO meso)3,7
Solata s koruzo12
Četrtek  
26. 5.  
Črni pšenični kruh1(pšenica)
Tunina pašteta4
Sveža paprika
Zeliščni čaj z limono in medom
Goveji golaž1(pšenica)
Koruzna polenta
EKO Solata s paradižnikom12
Grozdje
Petek  
27. 5.
Buhtelj z marmelado1(pšenica),7,3
Bela kava1(ječmen),7
Jagode
Milijon juha1(pšenica)
Panirani puranji zrezki1(pšenica),3
Ječmenova solata z zelenjavo1(ječmen),12

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 340 obiskov, današnjih obiskov 1)