DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
19.9.
Sezomova pletenka1(pšenica)3,7,11
Navadni tekoči jogurt7IK
Slive  ŠSZ
Špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7
Sezonska zelena solata12
Grozdje
Torek  
20.9.
Štručka s šunko in sirom1(pšenica),7
100% naravni sok Jabolko IK
Štajerska kisla juha1(pšenica),3
Pirina bombetka1(pšenica, pira) EKO
Sadno rešeto1(pšenica),7,3,sled.6,8
Limonada
Sreda  
21.9.  
Ovseni kruh1(pšenica,oves) EKO
Tunina pašteta4
Kumarica
100% naravni  sok
Mleta pečenka1(pšenica),3
Testeninska solata z zelenjavo1(pšenica),3,7
Sadje                      
Četrtek
22.9.
Kajzerica1(pšenica)
Topljeni sir IK
Češnjev paradižnik ŠSZ
100% naravni sok
Goveji golaž EKO1(pšenica)
Ovsena žemljica1(pšenica, oves)
Sadna solata  
Petek
23.9.
Krof z marmelado1(pšenica),7,3
Mleko7 IK
Nektarina
Puranji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica),7
Koruzni njoki1(pšenica),3,12,sled.7,6,8,11
Zelena solata s krompirjem12 EKO

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)