DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
10.10.
Osje gnezdo z orehi1(pšenica),3,7,8(orehi)
Mleko7
Mandarina
Svinjski trakci v naravni omaki1(pšenica)
Polnozrnati njoki1(pšenica),3,sled.7,6
Zelena solata s korenjem12
Torek  
11.10.
Štručka1(pšenica)
Topljeni sir7
Korenček
Sok                        
Kmečka krompirjeva enolončnica1(pšenica),3
Koruzni kruh1(pšenica)
Skutino pecivo1(pšenica),7,3
Sadni sok
Sreda  
12.10.  
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Pašteta
Jabolka
Marelični sok           
Zeljne krpice               
Solata                           
Sadje, sok                    
Četrtek  
13.10.
Žemlja1(pšenica)
Kuhan pršut
Sir7
List zelene solate
Sok                       
Jota                          
Polbeli kruh            
Puding                      
Sok/sadje              
Petek  
14.10.
Sezamova pletenka1(pšenica),7,11     
Navadni/sadni jogurt7
Banana
Rižota z tuno in zelenjavo4
Sirni posip7
Sezonska solata12
100% sok razredčen z vodo
Sadje Kaki vanilja

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)