• NAVODILA ZA PREVOZ OTROK IN VOZNI RED

  NOV VOZNI RED >>> KLIK Navodila za prevoz otrok : otroci potujejo le, če so zdravi, otroci vstopajo in izstopajo v kombi vozila pri zadnjih stranskih vratih, obvezna je uporaba […]

 • VLOGA ZA BREZPLAČEN ORGANIZIRAN PREVOZ, ZA VKLJUČITEV V ORGANIZIRAN PREVOZ OZ. ZA POVRAČILO STROŠKOV PREVOZA

  Spoštovani starši in skrbniki. V prilogi se nahaja VLOGA ZA BREZPLAČEN ORGANIZIRAN PREVOZ, ZA VKLJUČITEV V ORGANIZIRAN PREVOZ OZ. ZA POVRAČILO STROŠKOV PREVOZA. Izpolnjeno vlogo je potrebno oddati do 6. 4. […]

 • Povabilo k branju v času, ko smo doma

  Brezplačna izposoja e-knjig: https://www.biblos.si/ Domače branje v času samoosamitve: https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/domace-branje-v-casu-samoosamitve/517410?fbclid=IwAR2XXrjDhGP8oUbKYJ3q7xItXOo4GwBr6UBamKSWagqxxR0YlDvlZ4N-VLU Slovenska literatura na internetu – Wikivir: https://sl.wikisource.org/wiki/Wikivir:Slovenska_leposlovna_klasika#Slovenska_literatura_na_internetu Wikivir slovenske pravljice: https://sl.wikisource.org/wiki/Seznam_slovenskih_pravljic Wikivir: https://sl.wikisource.org/wiki/Kategorija:Dela_po_%C5%BEanru Bralnica: https://www.bralnica.com/aktualno/brezplacne-knjige-na-spletu-25-virov-kjer-si-lahko-brezplacno-preneses-knjige/ E-knjige Argeta Junior: https://eknjige-junior.si/#books Brezplačne e-knjige Založbe Zala: https://zalozba-zala.si/brezplacne-eknjige/ Emka.si: https://www.e-emka.si/catalog/show/brezpla%C4%8Dne+eknjige/68?fbclid=IwAR3N2bOsxoS6k81m-AUZzSHU-Zw0A__MoLTEH-eT-zegltHtnzsOk-BR3Ug Tejin bralni kotiček: https://tejinbralnikoticek.blogspot.com/2020/03/seznam-knjig-ki-so-trenutno-na-voljo.html?fbclid=IwAR1AZxbSvXp1RmpsCYDgH7z58kQcKvjUFwUFaU63SiyFkmy9RBRBekHlrRQ   Zbirka […]

 • Mednarodni matematični Kenguru 2020

  Spoštovani Vsi srčno upamo, da bomo s skupnimi močmi uspeli širjenje epidemije v Sloveniji čim prej ustaviti v tolikšni meri, da se bodo otroci lahko vrnili v šolo. V tem […]

 • OBVESTILO KNJIŽNIČARKE

  ŠOLSKA KNJIŽNICA Dragi učenec/ draga učenka, ne želim si, da bi v teh negotovih časih ostal/a brez prostočasnega ali šolskega branja (bralna značka, domače branje), zato te vabim, da obiščeš […]

NADALJEVANJE POUKA ZA UČENCE 1. TRIADE

Spoštovani,

z MIZŠ-ja smo danes prejeli navodila za nadaljevanje pouka v šoli za učence 1., 2. in 3. razreda. Pouk je obvezen za vse učence, razen za tiste z zdravstvenimi omejitvami. Zaradi načrtovanja dela vas prosimo, da nam do ponedeljka, 11. 5. 2020, na enega izmed spodnjih elektronskih naslovov sporočite, če vaš otrok zaradi zdravstvenih omejitev ne bo mogel obiskovati pouka v šoli. V prilogi pošiljamo opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke. >>> KLIK

Vsa nadaljnja obvestila boste prejeli v naslednjem tednu.

V upanju, da se v novonastali situaciji vsi skupaj čim bolje organiziramo, vas prosimo za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

vodstvo šole

vesna.mencinger@guest.arnes.si

natalija.aber@guest.arnes.si

 

Nagovor ravnateljice pred prvomajskimi počitnicami

Dragi učenci, spoštovani starši!

Za nami je zanimivih šest tednov učenja na daljavo, v katerih smo se vsak po svojih najboljših močeh trudili izpeljati pouk na daljavo na čimbolj kvaliteten in otrokom prijazen način. Naj se v svojem imenu zahvalim predvsem našim učencem, ki so doslej izredno vestno opravljali šolske zadolžitve, iskrena hvala pa tudi vam, staršem, ki ste nam ob tem stali ob strani.

Pred nami so zdaj več kot zaslužene počitnice, ki bodo skupaj s prazniki trajale od 27. 4. 2020 do 3. 5. 2020. Želim vam, da ta čas preživite brezskrbno in brez misli na šolo. Izkoristite ga za nabiranje nove energije in lažje spoprijemanje z zadnjimi tedni šolskega leta, za katerega sicer še ne vemo, ali ga bomo zaključili v šoli, ali doma.

Po prvomajskih počitnicah, ko se ponovno vrnemo “v šolo”, bodo učitelji pričeli z ocenjevanjem znanja pri predmetih, kjer ocene v 2. ocenjevalnem obdobju še niso bile pridobljene. O načinih in rokih ocenjevanja vas bodo posamezni učitelji seznanili sami. Potrudili se bomo, da bo to za učence čim manj stresno, vsekakor pa bo potekalo na način, ki so ga ali pa ga še bodo, učitelji skupaj z učenci predhodno uporabili že pri preverjanju znanja. Pri zaključevanju ocen bomo v glavnini upoštevali ocene, pridobljene do 13. 3. 2020. Ocena pridobljena na daljavo pa bo pomoč pri zaključevanju navzgor ali navzdol.

Seveda v šoli pričenjamo tudi z načrtovanjem naslednjega šolskega leta, zato smo za učence od 3. do 8. razreda pripravili brošuro o izbirnih predmetih, ki je objavljena na naši šolski spletni strani >>> KLIK. Prosimo vas, da jo skupaj z otrokom skrbno preberete in se na podlagi njegovih interesov odločite, katere izbirne predmete bo v naslednjem šolskem letu obiskoval. Do sredine naslednjega tedna boste starši na svoj mail, ki ste ga navedli kot kontakt za obveščanje, prejeli geslo, s katerim boste lahko vstopili v sistem Lopolis na naslednji povezavi https://novi.lopolis.si/prijava in tam izpolnili elektronsko prijavnico. Ob vstopu v sistem, vas bodo pojasnila po korakih vodila do uspešno izpolnjene prijavnice. V kolikor bi kdo izmed vas imel težave pri izpolnjevanju, naj se obrne na enega izmed elektronskih naslovov mojca.verhovnik@guest.arnes.si ali katarina.kralj@guest.arnes.si.

“Ko začnemo ceniti sedanji trenutek, začnemo spoznavati, kako izjemna stvar je življenje, pa naj bodo okoliščine kakršne koli že.” (Greg Anderson)

Želim vam prijetne praznike in predvsem, ostanite zdravi!

Natalija Aber Jordan, ravnateljica OŠ Mislinja

 

OBVESTILO – KORONA VIRUS

Spoštovani!

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje:

- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

- Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

- V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

- Upoštevamo pravila higiene kašlja.

- Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo (40-60 sek).

- V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

- Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb, potrebujemo tudi Vašo pomoč. Šola je v sodelovanju s pristojnim Ministrstvom na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejela ukrepe za zmanjševanje širjenja različnih okužb.

V primeru spremenjenih razmer glede pojava različnih okužb, se bodo ukrepi temu prilagodili. O novostih Vas bomo sproti obveščali.

V tem trenutku je šola storila vse, kar je smiselno, da bodo lahko pouk in vzgojne dejavnosti nemoteno potekale.

Pri tem nam lahko pomagate tako, da sami naredite nekaj stvari:

- Naučite svoje otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo.

- Naučite svoje otroke, da se z rokami ne dotikajo nosu, oči, ust.

- Naučite svoje otroke, da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri roki.Naučite svoje otroke, da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke.

- Ne pošiljajte bolnega otroka v šolo! Če bo otrok zbolel v šoli, vas bomo obvestili, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve.

Pošiljamo vam še povezavo do spletnih strani NIJZ, kjer najdete več informacij:
https://www.nijz.si. Prav tako so informacije dostopne na elektronskem naslovu: vprasanja.mizs@gov.si.

V upanju na zdravje in dobro počutje vseh Vas lepo pozdravljamo.

 

Mislinja, 25. 2. 2020

                                                                                                                                        Ravnateljica:

mag. Natalija Aber Jordan

PRAVILNO UMIVANJE ROK

OBVESTILO ZD SLOVENJ GRADEC

 

 
 
 
 
Dostopnost