DAN

MALICA

KOSILO

Ponedeljek

mlečni močnik s kakavovim posipom1(pšenica),3,7

banana

graham špageti* z milansko omako in s sirovim posipom1(pšenica),7

solata  ledenka s koruzo

100 % sadni sok redčen z vodo

Torek

koruzni kruh1(pšenica)

tunin namaz4,7

korenček

sadni čaj z limono in medom

fižolova juha

marelični cmoki1(pšenica),3,7,12, sled. 6, sled. 8

jabolčni kompot

Sreda

mešani rženi kruh1(rž, pšenica)

kuhan pršut

sveža paprika

sadni čaj z medom

suha jabolka iz EU šolske sheme

kokošja juha z zakuho1(pšenica),3

krompirjeva musaka z govejim mesom7

sezonska solata

Četrtek

bio ovseni kruh1(oves)

maslo s kmetije7

jagodni džem

mleko7

hruška viljamovka

domača porova juha7

pariški puranji zrezek1(pšenica),3

rjavi riž z grahom

zelenjavna priloga

mešana solata

Petek

mlečni parkelj1(pšenica),3,7

mleko7

žitna ploščica1(pšenica, ječmen, pira),7,6

mandarina

korenčkova juha z jajci3

pečenica

kisla repa

pire krompir7

100 % sadni sok redčen z vodo

*lokalna proizvodnja, višja kakovost

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)