LIKOVNA UMETNOST  2 uri –  Slikanje: Ilustracija pravljice Jure kvak kvak

V ponedeljek ste spoznali pravljico o Juretu, ki je rad nagajal teti Otiliji. Kako ji je nagajal, kaj se mu je zgodilo… se še spomnite. Kako se je pravljica končala?

V zvezek za slovenščino napišite naslov JURE KVAK KVAK in z barvicami narišite sliko – kako se je pravljica končala.

 

MATEMATIKA  –  Računam do 20 (odštevanje)

Najprej sledi igra: Koliko je …?

Na mizi imamo večji kozarec za vlaganje (ali katerokoli drugo stekleno posodo). V posodi je do 20 celih orehov (kamenčkov, večjih kamnov, gumbov, kock …).  Posodo pokrijemo z blagom. Blago dvignemo in damo učencu nekaj časa, da oceni, koliko celih orehov je v kozarcu. Kozarec ponovno pokrijemo.  Učenec pove ali na listek napiše, koliko celih orehov je v posodi. Orehe stresemo iz posode in jih preštejemo. Učenec število preštetih orehov primerja s svojo ocenitvijo.

 

Sledi reševanje naloge v DZ na strani 33. Učenci si pri računanju lahko pomagajo z nastavljanjem kock.  Pri zadnji nalogi učenci, poskušajo samostojno rešiti besedilno nalogo. Če ne gre, jim nalogo preberemo, račun in odgovor napišejo sami.

 

SLOVENŠČINA – Opismenjevanje – velika tiskana črka G

Učenci naštevajo besede, ki se začnejo na glas G. V deželi Lilibi bodo pogledali, kako se zapiše črka G.

Po ogledu pišejo črko G v zvezek (SLJ), eno vrsto čez dva prostorčka, dve vrsti črk čez en prostorček.

Sledi delo v DZO (delovni zvezek s črkami) str. 56.

Pri zgornjih sličicah na obeh straneh pobarvajo okence z rumeno, kjer slišijo glas G. Tisti, ki znajo sami, s svinčnikom zapišejo besede. Vsi rešijo in preberejo stran 56. Vsi preberejo še besedilo z zvezdico in rešijo še str.57.

Vsak dan vadite branje. Ne pozabite na pisanje besed v DZ na prejšnjih straneh (nekatere besede znate sedaj že zapisati) in na reševanje nalog, ki jih še niste in jih zdaj morda že znate.

 

SPOZNAVANJE OKOLJA – Posnemam gibanje živali

Najprej se učenci igrajo igro: Spremeni se.. (v tigra, žabe, kačo, ptico, želvo, muco…). Učenci poimenujejo, kako so se gibali (ptica leti, hodi; kača se plazi; muca hodi, teče, pleza; žaba skače…).

Na sliki opazujejo živali in povedo, kako se gibljejo.

 

 

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)