DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek      
Torek  ovsena žemlja z ogrsko salamo, sirom, kumarico ter solato1(oves, pšenica),7
sok Pingo
mlečna rezina1(pšenica),3,6,7,8sled.
korenčkova juha z jajci3 pisane testenine** s svinjino in z zelenjavo1(pšenica),3 mešana sezonska solata12
Sreda    koruzni kruh1(pšenica)
sirni namaz z zelišči7
češnjev paradižnik
sadni čaj z medom
boranja z junetino* jabolčno-skutni zavitek iz polnozrnatega testa1(pšenica),3,7
100 % zgoščeni sok redčen z vodo
Četrtek    hrustljavi misli s  pšeničnimi kalčki, polnozrnatimi ovsenimi kosmiči, brusnicami in medom1(pšenica, oves),7,8 navadni/sadni tekoči jogurt7 nektarinabučna juha s semeni7 pečen piščanec
dušen rjavi riž z grahom zelenjavna priloga
rdeča pesa v solati12
Petek  bio pirin kruh1(pira)
maslo7
med
mleko7
marelica
minjon juha1(pšenica) postrv po tržaško4 krompir z blitvo7
zelena solata12

*lokalna, ekološka vzreja

**lokalna proizvodnja

Učencem je ves čas na razpologo pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 463 obiskov, današnjih obiskov 1)