V ponedeljek smo z našimi petošolci odpotovali v Fieso, kjer preživljamo teden šole v naravi. Za nami sta že prva dva dneva, polna raznovrstnih doživetij.
Včeraj smo si pred prihodom na obalo, skupaj z učenci ogledali eno izmed najlepših slovenskih znamenitosti – Postojnsko jamo. Najprej so nam jamski biologi predstavili jamsko življenje, njeno zgodovino in pa seveda njen nastanek. Ogledali smo si njihovo prazgodovinsko in ekspo razstavo, nato pa nas je pot popeljala v podzemlje. Tam smo imeli to priložnost, da smo si poleg prečudovitih kapnikov prvi ogledali mladiče človeške ribice. Otroci so bili nad lepotami Postojne čisto navdušeni, še bolj pa so se razveselili prihoda v Fieso.
Že tisti popoldan so zaplavali v morju in uživali na plaži.  

Danes nas je pot popeljala v Piran. Ogledali smo si piranski Akvarij in se spoznali z mnogimi vrstami morskih živali, ki prebivajo v našem morju. Vendar to ni vse. Zatem smo se vkrcali na ladjo, s katero smo zapluli po morski gladini, v podpalubju pa smo lahko opazovali aktivno morsko življenje in gojišča školjk, ter sami odkrili, kaj vse skrivajo globine morja. Popoldan smo preživeli na obali, kjer smo se nadihali ‘morskega zraka’, se potapljali, plavali in skakali s pomola. Naš torek smo zaključili s prijetnimi športnimi igrami in druženjem.

Morski pozdrav.

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 1)