DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    makovka1(pšenica),7
kakav7
mandora  
korenčkova juha z jajci3
špinačni tortelini s sirovo/paradižnikovo omako1(pšenica),3,7
sestavljena solata12
Torek  polbeli kruh1(pšenica)
suha salama
sveža paprika
100 % pomarančni sok
mesne kroglice v paradižnikovi omaki1(pšenica)
pire krompir7
ananas
Sreda    osje gnezdo1(pšenica),3,7,8(orehi)
bio mleko7
hruška  
pariški puranji zrezek1(pšenica),3
dušen riž z grahom in korenjem
rdeča pesa v solati12
sadni sok
Četrtek    pašta fižol1(pšenica),3
pirina jabolčna pita1(pira),3,7
sadni sok
Petek  prežganka1(pšenica),3
ocvrte ribe1(pšenica),3,4
krompirjeva solata12
sadni sok

*ekološka vzreja in predelava, slovenskega porekla

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 304 obiskov, današnjih obiskov 1)