Na delovno soboto, 10.aprila 2021, smo se četrto in petošolci lotili zanimivega izziva, ki so se ga spomnili na OŠ Savsko naselje v Ljubljani. Tamkajšnji profesor športa je z njim želel osnovnošolce spodbuditi h gibanju v času zaprtja šol. Tudi našim učiteljicam je bil izziv všeč in so ga nam predstavile na video srečanjih. Cilj akcije je bil v desetih dneh zbrati 2.111.641 poskokov čez kolebnico – za vsakega prebivalca Slovenije po en poskok.

Takoj smo so tudi mi navdušili za ta izziv in se lotili dela. Ugotovili smo, da je ta aktivnost krepila naše srce, mišice in kosti. Hkrati pa smo poskrbeli tudi za razvoj svoje koordinacije in vzdržljivosti.

Za nas je veljalo sporočilo »Kdor ne skače, ni Sloven’c« in tako smo do ponedeljka na OŠ Mislinja priskakali kar 25.178 poskokov s kolebnico.

Kako uspešne so bile posamezne osnovnošolske šole (sodelovalo jih je kar 84), si lahko ogledate na naslednji povezavi:  https://www.kdorneskacenislovenc.si/

Vse šole skupaj smo v projektu opravile kar 3.389.974 skokov, kar pomeni, da smo precej presegli načrtovano število preskokov s kolebnico.

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)