DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    mlečni kruh1(pšenica),7
domači sadni jogurt s kmetije7
jabolko lokalne pridelave
korenčkova juha z jajci3
polnozrnati špageti z bolonjsko omako in s sirnim posipom1(pšenica),3,7
rdeča pesa v solati12
Torek  mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Turistična pašteta4
sveža paprika
sadni čaj z medom
krompirjev golaž s hrenovko
sočno pecivo1(pšenica),3,7,8(orehi)
sadni sok
Sreda    orehov rogljiček1(pšenica),3,7,8(orehi)
bio mleko7
jagode iz EU šolske sheme
kurja juha z zakuho1(pšenica),3
pečenka
dušen riž z grahom in korenčkom
zelena solata12
Četrtek  pirin mlečni zdrob1(pira),7
hruška
sadno žitna rezina1(pšenica),7,8
goveji zrezek v omaki*1(pšenica)
kruhovi cmoki1(pšenica),3,7,9,sled.6,sled.11, sled.8
stročji fižol s paradižnikom12
sadni sok
Petek  kajzerica1(pšenica)
marmelada
maslo7
mleko7
fižolova juha
pečen piščanec
mlinci1(pšenica),3
sladko zelje

*ekološka vzreja

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)