DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    smetanov desert s sadjem7
mlečni rogljiček1(pšenica),7
bio hruška iz EU šolske sheme
domača cvetačna juha7
rižota s tremi žiti in svinjino1(ječmen, pira)
mešana solata12
Torek  mesni burek1(pšenica),9
rdeča redkvica iz EU šolske sheme
sadni čaj z medom
kostna juha z zakuho1(pšenica),3
pariški puranji zrezek1(pšenica),3
pire krompir7
rdeča pesa v solati12
Sreda    buhtelj1(pšenica),3,7
bio vanilijevo mleko7
suhe marelice12
piščančji paprikaš1(pšenica)
polnozrnati svaljki1(pšenica),3,sled.7,sled.6,sled.8
mešana solata12
jagode
Četrtek  ajdov kruh z orehi/brez1(pšenica),8(orehi)
sir Gauda7
češnjev paradižnik
planinski čaj z medom
ječmenova juha s korenčkom in krompirjem1(ječmen)
jabolčni zavitek1(pšenica),3,7
sadni sok
Petek  črni pšenični kruh1(pšenica)
Nutella7,8(lešniki)
bela kava1(ječmen),7
jabolko
domača špargljeva juha7
popečen file lososa4
polenta s slanino
zelena solata12

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)