DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek   13. 9.    Polbeli kruh1(pšenica)  
Kuhan pršut
Sir Gauda7
Kumarica
Zeliščni čaj z medom in limono  
Korenčkova juha3
Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3
Sezonska solata z fižolom12
Torek   14. 9.  Mlečni riž z kakavovim posipom7
Banana
Žitna rezina1(pšenica)7
Ješprenova  mesna  enolončnica z zelenjavo1(pšenica, ječmen)
Pirina jabolčna pita1(pšenica) 7,3
100% sadni sok razredčen z vodo
Sreda   15.9.    Vaniljev navihanček 1(pšenica)7,3
Navadni bio kefir7
Hruška  
Cvetačna juha z grisinom1(pšenica), 7
Krompirjeva musaka7,3
Zelena solata s paradižnikom12  
Četrtek 16. 9.  Polnozrnata štručka1(pšenica)  
Hrenovka*
Gorčica
100% sadni sok
Svinjski zrezki v gobovi omaki1(pšenica)
Kruhovi cmoki1(pšenica),7,3
Zeljna solata s krompirjem12
Limonada  
Petek   17. 9.  Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Maslo7
Med
Planinski čaj z medom in limono
Maline
Milijon juha 1(pšenica)
Testenine z tunino omako1(pšenica),4,3
Nariban sir7
Zelena solata z koruzo12

*lokalno, ekološka vzreja

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)