DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek 
20. 9.    
Mlečni rogljiček1(pšenica), 7
Skuta s podloženim sadjem7
Nektarina  
Česnova juha s kruhovimi kockami
Mesno zelenjavna rižota 1(pšenica),7
Zelena solata s paradižnikom12
Torek  
21. 9.  
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Suha salama
Sir gauda7
Sveža kumara
100% jabolčni sok  
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica),3
Pire krompir**7
Grozdje    
Sreda  
22. 9.    
Polbeli kruh1(pšenica)
Tunin namaz s skuto4,7
Češnjev paradižnik
Sadni čaj z limono
Kostna juha z zakuho1(pšenica)
Kaneloni s šunko in sirom1(pšenica),7
Testeninska solata z zelenjavo 1(pšenica)
Naravna limonada  
Četrtek  
23. 9.    
Štručka (sezamova)1(pšenica),11
Topljeni sir7
Korenček
Planinski čaj z medom in limono
Pašta fižol1(pšenica)
Sadni cmoki1(pšenica), 7
Jabolčna čežana**
Petek  
24. 9.  
Rožičeva potička 1(pšenica)
Bela kava7
Maline iz EU šolske sheme
Domača porova juha7
Piščančja nabodala
Popečen krompir s papriko
Sezonska solata s paradižnikom12  

*lokalno, ekološka vzreja

** lokalna bio proizvodnja                                

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)