DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
4.10.  
Mlečna juha s proseno kašo7
Banana
Žitna rezina1(pšenica),7,8
Svinjski trakci v naravni omaki1(pšenica)
Polnozrnati njoki1(pšenica),3,7
Zeljna solata s korenjem12
Torek  
5.10.  
Štručka1(pšenica)
Topljeni sir7
Korenček
Sadni čaj z medom
Kmečka krompirjeva juha
Ajdovi / skutini štruklji1(pšenica),3,7,8
Čežana
Sreda  
6.10.    
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Mesno-zelenjavni namaz
Marelični sok
Piščančja obara z žličniki1(pšenica),3
Sočno pecivo1(pšenica),7,3
Sok razredčen z vodo
Četrtek  
7.10.  
Žemlja1(pšenica)
Kuhan pršut
Sir7
List zelene solate
Zeliščni čaj z limono in medom
Testenine z bolonjsko omako1(pšenica),3
Sirni posip7
Zelena solata s fižolom12
Grozdje
Petek  
8.10.  
Koruzni kosmiči 1(pšenica)
Navadni/sadni jogurt7
Mandarina
Zdrobova juha1(pšenica)
Ribji polpet4,3,1(pšenica)
Krompirjeva solata z porom12,10
Kaki vanilja

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)