DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
8.11.  
Krof z marmelado1(pšenica)
Kakav7
Mandarina  
Gobova juha z ajdovo kašo1(pšenica)
Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7
Mešana solata s krompirjem12
Torek  
9.11.  
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Tunina pašteta4
Kisle kumarice12
Zeliščni čaj z medom in limono
Štajerska kisla juha1(pšenica),3
Zdrobov narastek1(pšenica),3,7
Jabolčni kompot s suhimi slivami
Sreda  
10.11.    
Mlečni močnik z zasukanci1(pšenica),3,7
Banana
Žitna rezina1(pšenica),7
Goveji golaž1(pšenica)
Široki rezanci1(pšenica),3
Zelena solata s fižolom12
Naravna limonada
Četrtek  
11.11.  
Graham kruh1(pšenica)
Suha salama
Sir7
Solatni list
Sadni čaj z limono
Cvetačna juha1(pšenica)
Pečen piščanec
Zabeljeni mlinci1(pšenica),3
Dušeno rdeče zelje1(pšenica)
Sadež
Petek  
12.11.  
Sezamova štručka1(pšenica),11
Sadni/navadni jogurt s kmetije7
Suho sadje
Korenčkova juha
Puranji trakci v vrtnarski omaki1(pšenica)
Njoki1(pšenica),3.7
Zelena solata s koruzo12  

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)