DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 12.9. | Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3 Skuta s podloženim sadjem7 Nektarina | Česnova juha s kruhovimi kockami1(pšenica),7 Mesno zelenjavna rižota1(pšenica) Zelena solata s paradižnikom12 |
Torek 13.9. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Suha salama Kisla smetana7 Sveža paprika 100% jabolčni sok | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki z papriko1(pšenica),3 EKO Pire krompir7 IK Lubenica |
Sreda 14.9. | Ovseni kruh(pšenica, oves)EKO Tunin namaz 4, Češnjev paradižnik ŠSZ Sadni čaj z limono | Fižolova juha1(pšenica) Slivovi cmoki1(pšenica),3,7 Jabolčna čežana |
Četrtek 15.9. | Kajzerca1(pšenica) Topljeni sir7 Korenček Planinski čaj z medom in limono | Boranija1(pšenica) Polbeli kruh1(pšenica) Pirina jabolčna pita1(pšenica) 7,3 100% sadni sok razredčen z vodo |
Petek 16.9. | Polnozrnata štručka1(pšenica) Hrenovka Gorčica10 100% sadni sok | Domača porova juha1(pšenica) ,7 Piščančja nabodala Popečen krompir z papriko Zeljna solata z fižolom12 EKO |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Sloveniji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih