DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
2. 1.
  
Torek  
3. 1.
Buhtelj1(pšenica),7,3
Mleko7 IK
Mandarina
Haše omaka 1(pšenica)
Špageti1(pšenica),3 
Zelena solata s fižolom12
Sreda  
4. 1.
Graham kruh1(pšenica)
Puranja prsa v ovoju
Kisle kumarice12/ Suhe fige
Sadni čaj
Zelenjavna juha
Svinjska pečenka
Mlinci1(pšenica),3
Sladko zelje1(pšenica) EKO
Četrtek  
5. 1.
Makova pletenica1(pšenica),7
Jabolko IK  
Sadni čaj z medom  
Pašta fižol1(pšenica),3
Biskvitni kolač1,7,3
Mešani kompot
Petek  
6. 1.  
Pirin zdrob1,3
Banana  
Kostna juha z zakuho1,3
Popečen losos4      
Riž z zelenjavo
Solata s koruzo12   EKO

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                 

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)