• VLOGA ZA BREZPLAČEN ORGANIZIRAN PREVOZ, ZA VKLJUČITEV V ORGANIZIRAN PREVOZ OZ. ZA POVRAČILO STROŠKOV PREVOZA

  Spoštovani starši in skrbniki. V prilogi se nahaja VLOGA ZA BREZPLAČEN ORGANIZIRAN PREVOZ, ZA VKLJUČITEV V ORGANIZIRAN PREVOZ OZ. ZA POVRAČILO STROŠKOV PREVOZA. Izpolnjeno vlogo je potrebno oddati do 6. 4. […]

 • Povabilo k branju v času, ko smo doma

  Brezplačna izposoja e-knjig: https://www.biblos.si/ Domače branje v času samoosamitve: https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/domace-branje-v-casu-samoosamitve/517410?fbclid=IwAR2XXrjDhGP8oUbKYJ3q7xItXOo4GwBr6UBamKSWagqxxR0YlDvlZ4N-VLU Slovenska literatura na internetu – Wikivir: https://sl.wikisource.org/wiki/Wikivir:Slovenska_leposlovna_klasika#Slovenska_literatura_na_internetu Wikivir slovenske pravljice: https://sl.wikisource.org/wiki/Seznam_slovenskih_pravljic Wikivir: https://sl.wikisource.org/wiki/Kategorija:Dela_po_%C5%BEanru Bralnica: https://www.bralnica.com/aktualno/brezplacne-knjige-na-spletu-25-virov-kjer-si-lahko-brezplacno-preneses-knjige/ E-knjige Argeta Junior: https://eknjige-junior.si/#books Brezplačne e-knjige Založbe Zala: https://zalozba-zala.si/brezplacne-eknjige/ Emka.si: https://www.e-emka.si/catalog/show/brezpla%C4%8Dne+eknjige/68?fbclid=IwAR3N2bOsxoS6k81m-AUZzSHU-Zw0A__MoLTEH-eT-zegltHtnzsOk-BR3Ug Tejin bralni kotiček: https://tejinbralnikoticek.blogspot.com/2020/03/seznam-knjig-ki-so-trenutno-na-voljo.html?fbclid=IwAR1AZxbSvXp1RmpsCYDgH7z58kQcKvjUFwUFaU63SiyFkmy9RBRBekHlrRQ   Zbirka […]

 • Mednarodni matematični Kenguru 2020

  Spoštovani Tekmovanje Mednarodni matematični Kenguru 2020 bi morali izvesti tretji četrtek v marcu (tj. danes, 19. 3. 2020), a smo ga zaradi trenutnih zdravstvenih razmer prestavili za nedoločen čas. Da […]

 • OBVESTILO KNJIŽNIČARKE

  ŠOLSKA KNJIŽNICA Dragi učenec/ draga učenka, ne želim si, da bi v teh negotovih časih ostal/a brez prostočasnega ali šolskega branja (bralna značka, domače branje), zato te vabim, da obiščeš […]

 • Navodila Sekcije za primarno pediatrijo (Združenje za pediatrijo)

  Objavljamo navodila Sekcije za primarno pediatrijo (Združenje za pediatrijo) , ki so nam ji posredovali iz Pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. NAVODILA (Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dragi učenci, spoštovani starši!

Za nami je prvi dan učenja na daljavo. V teh dneh, ki so pred nami, si želim, da kolikor je možno aktivno preživimo čas znotraj najožjih družin. Zavedam se, da je pred nami mnogo izzivov, ki jih bomo, v dobro nas vseh, rešili le s skupnimi močmi. Zato se vsem staršem že vnaprej zahvaljujem za potrpežljivost pri učenju na daljavo ter vašo pomoč, ki jo bodo pri tem potrebovali naši otroci. Učencem pa želim, da izkoristitjo priložnosti za načtovanje lastnega dela, razvijanje samostojnosti in učenja na napakah.
Kot je nekoč dejal Herbert Spencer
Vsak drobec znanja, ki ga učenec pridobi sam – vsak problem, ki ga sam reši – postane mnogo bolj njegov, kot bi bil sicer. Dejavnost uma, ki je spodbudila učenčev uspeh, koncentracija misli, potrebnih zanj, in vznemirjenje, ki sledi zmagoslavju, prispevajo k temu, da se dejstva vtisnejo v spomin, kot se ne bi mogla nobena informacija, ki jo je slišal od učitelja ali prebral v učbeniku.
Vsi skupaj pa ne pozabimo, da je zdaj zdravje na prvem mestu, zato čimveč časa preživite v naravi ob sproščujočih dejavnostih, za katere običajno zmanjka časa. Telesna aktivnost, pogum in dobri odnosi so tisto, kar krepi našo odpornost.
Kolikor imate kakšno vprašanje, dilemo, težavo in potrebujete nasvet, se lahko v teh dneh obrnete tudi na naše šolske svetovalne delavke, ki so dosegljive na naslednjih mailih:
mojca.verhovnik@guest.arnes.si (psihologinja), milena.pacnik@guest.arnes.si (specialna pedagoginja) in
alenka.panjek@guest.arnes.si (socialna pedagoginja)
Na spodnji povezavi pa še nasvet NIJZ:
Skupaj bomo zmogli.
Vaša ravnateljica
 

ZAPRTJE ŠOLE IN POUK NA DALJAVO

Spoštovani,
na podlagi razglasitve epidemije in okrožnice MIZŠ bo šola od 16. 3. 2020 do 29. 3. 2020 zaprta. Na OŠ Mislinja in POŠ Dolič bomo pouk izvajali na daljavo s pomočjo učbenikov, delovnih zvezkov, učnih listov, drugih učnih gradiv ter digitalnih didaktičnih pripomočkov. V ta namen so (bodo) učenci domov prinesli vse svoje šolske potrebščine, ki jih imajo v šoli.
Učitelji bodo vsakodnevno pošiljali navodila, gradiva in naloge: učencem od 1. do 5. razreda na elektronske naslove staršev, učencem višjih razredov pa na njihove elektronske naslove ali preko spletne učilnice.
Učitelji bodo preko svoje elektronske pošte dnevno na razpolago tudi za vsa vprašanja. Elektronski naslovi vseh učiteljev bodo dostopni na šolski spletni strani.  >>> KLIK
O vseh nadaljnjih ukrepih vas bomo sproti obveščali po elektronski pošti in na spletni strani šole.
Hvala za razumevanje.
vodstvo šole
 

OBVESTILO – Dodatna informacija o zaprtju šole in delo na daljavo

Spoštovani,
tako kot smo vas že predhodno obvestili, bomo na OŠ Mislinja in POŠ Dolič v času zaprtja šole od 16. 3. 2020 do 29. 3. 2020 pouk izvajali na daljavo.

Učitelji bodo vsakodnevno do 18. ure pošiljali navodila, gradiva in naloge: učencem od 1. do 5. razreda na elektronske naslove staršev, učencem višjih razredov pa na njihove elektronske naslove ali preko spletne učilnice. Vsa navodila za delo bodo po posameznih razredih naložena tudi na spletni strani šole (zavihek Delo na daljavo).
Učitelji bodo preko svoje elektronske pošte dnevno na razpolago tudi za vsa vprašanja. Elektronski naslovi vseh učiteljev so dostopni na šolski spletni strani.

Z namenom, da šolski proces teče nemoteno naprej, vas prosimo, da svoje otroke spodbujate, da šolske obveznosti sproti opravijo.

Želimo vam, da v tem času predvsem poskrbite za zdravje, hkrati pa namenite več pozornosti drug drugemu.

V upanju, da se kmalu spet vidimo v šoli, vas lepo pozdravljamo.

vodstvo šole

Opravičujemo se za zamudo elektronskih sporočil, saj je strežnik (Lopolis) preobremenjen in vsa sporočila prihajajo na elektronske naslove z večurno zamudo. So pa vsa obvestila sproti objavljena na spletni strani šole.

 

OBVESTILO – KORONA VIRUS

Spoštovani!

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje:

- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

- Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

- V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

- Upoštevamo pravila higiene kašlja.

- Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo (40-60 sek).

- V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

- Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb, potrebujemo tudi Vašo pomoč. Šola je v sodelovanju s pristojnim Ministrstvom na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejela ukrepe za zmanjševanje širjenja različnih okužb.

V primeru spremenjenih razmer glede pojava različnih okužb, se bodo ukrepi temu prilagodili. O novostih Vas bomo sproti obveščali.

V tem trenutku je šola storila vse, kar je smiselno, da bodo lahko pouk in vzgojne dejavnosti nemoteno potekale.

Pri tem nam lahko pomagate tako, da sami naredite nekaj stvari:

- Naučite svoje otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo.

- Naučite svoje otroke, da se z rokami ne dotikajo nosu, oči, ust.

- Naučite svoje otroke, da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri roki.Naučite svoje otroke, da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke.

- Ne pošiljajte bolnega otroka v šolo! Če bo otrok zbolel v šoli, vas bomo obvestili, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve.

Pošiljamo vam še povezavo do spletnih strani NIJZ, kjer najdete več informacij:
https://www.nijz.si. Prav tako so informacije dostopne na elektronskem naslovu: vprasanja.mizs@gov.si.

V upanju na zdravje in dobro počutje vseh Vas lepo pozdravljamo.

 

Mislinja, 25. 2. 2020

                                                                                                                                        Ravnateljica:

mag. Natalija Aber Jordan

PRAVILNO UMIVANJE ROK

OBVESTILO ZD SLOVENJ GRADEC

 

 
 
 
 
Dostopnost