V ponedeljek, 2. 9., smo se po prekratkih počitnicah zopet vrnili v šolske klopi. A za prvošolce je bil to prav poseben dan, saj so postali osnovnošolci. S starši so polni pričakovanj in z nasmehom na obrazu vstopali skozi velika vrata nove telovadnice.

Njihove razredničarke so jih lepo sprejele. Z zanimanjem so spremljali lutkovno predstavo o pikapolonici, ki ni znala prešteti svojih pik, a so ji nadobudni prvošolci skupaj s čebelo pomagali rešiti težavo. Zatem sta jih s spodbudnimi besedami pozdravila še ravnateljica in župan. O prometni varnosti pa sta jih podučila policist in predsednik SPV-ja. S plesno šolo Devžej so tudi zaplesali. Obvezna za vsakega prvošolca je rumena rutica, ki voznike opozarja njihovo prisotnost v prometu. Prejeli so še spominsko darilo in z roko v roki odkorakali z razredničarkami v svoje učilnice, kjer so se posladkali s torto.

Prvi šolski dan je za vsakega učenca nekaj posebnega, za prvošolca pa še toliko bolj, saj je okrog njih veliko novih obrazov, novosti, ki bodo postali njihov vsakdan.

Novinarke Brsta jim želimo, da bi jih nasmeh na obrazu ne spremljal samo danes, ampak skozi vsa leta šolanja.

Neža, Ana, Nives

Fotograf: Aljaž

(Skupno 531 obiskov, današnjih obiskov 1)