V četrtek, 12. 9. 2019, smo bili novinarji  povabljeni med petošolce, ki so si pripravljali zdrav zajtrk.  Za pripravo zdravega zajtrka so uporabili banane, jabolka, hruške, breskve, ameriške in gozdne borovnice, cvetlični med, orehe, ovsene, koruzne in čokoladne kosmiče ter tekoči jogurt. Sestavine so prinesli od doma. Najprej so ob pomoči učiteljice Sonje Blažun oprali in narezali sadje.

Med delom smo učence povprašali, kakšno je njihovo mnenje glede zdrave prehrane. Vsi so bili mnenja, da je pomembna, ker nam odstrani bacile, nas ščiti pred virusi in bakterijami in tako ostajamo v dobri formi ter nismo debeli. Povedali so nam, da doma večinoma jejo sadje in zelenjavo.

Po pripravi si je vsak nadeval sadje po želji. Dodali so si kosmiče in jogurt, med ter orehe pa po želji. Učiteljica je bila prijazna, da nam je dovolila, da smo si tudi sami pripravili  zdrav zajtrk.

Zaželeli smo si dober tek in začeli jesti. Vsi smo bili navdušeni nad okusi zdrave hrane. Ko smo pojedli, smo bili polni energije. S skupnimi močmi smo pospravili krožnike in kuhinjo.

Nazadnje so učenci z učiteljico  naredili poskus, ko so segrevali čips in oreh. Po količini dima so ugotavljali, koliko maščobe vsebuje.

NADALJEVANJE UGOTOVITEV SLEDI JUTRI.

Maša Šmon, Monika Črep, 9. b

Fotograf: Aljaž Orličnik, 9. a

no images were found

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov 1)