VREME:

Ker ta teden opazujemo vreme, si lahko doma izdelate vremenske znake in vremenski koledar. Tedensko opazovanje vremena lahko nato beležite na koledarju.

            

 

PESMICA MALI ZVONČEK:

Izdelaš lahko pokrivalo (material in pripomočki: trši bel papir, lepilo, škarje). Izrežeš širok trak, v obsegu glave in ga zlepi. Iz drugega papirja izrežeš kronico in jo prilepi na trak (iz papirja lahko izrežeš tudi posamezne cvetne liste in jih prilepiš na trak). To pokrivalo je lahko pripomoček za ritmično gibalno uprizoritev pesmice Mali zvonček.

POMLADNI ZNANILCI

že kukajo na plan:  na UL lahko pobarvate pomladne znanilce in ozadje. S pomočjo šablone razdeliš pobarvanko na 10 delov, uporabi vodoravno, navpično in poševno črto. S črtami razdeljeno pobarvanko po črtah natančno razreži. Razrezano sličico ponovno sestavi. Priloga UL znanilci pomladi.  Pobarvanke_OPB1

Iz papirja (časopisa, ali reklam…) izdelaj svojo ovojnico, pri tem uporabi lepilo in škarje po potrebi. V to ovojnico si shrani sestavljanko.

Rišemo ceste:

če si zaželiš risanja, si pripravi barvice, flomastre, bel list. Po celem listu rišeš krive, tanke in debele črte, med cestami naj bo presledek, ceste se lahko križajo.

Oblačila:

Na bel list si narišeš lutko in oblačila. Vse pobarvaj, izreži in obleči lutko.

Vadi striženje s škarjami, iz reklam izrezuj oblačila… si nalepi lutko na časopisni papir in jo obleči.

Ne pozabite na igre na prostem in na sprehode s starši.

 

Ideje pripravila Leonida Mesojedec Palir.

(Skupno 537 obiskov, današnjih obiskov 1)