BESEDNE IGRE  Pripravila: Katja Rodošek

 

Igre so primerne za družinski krog.

Popolnoma brez truda pa tudi pri igrah ne gre!

Če hočeš zmagati, potrebuješ … malo možganske masaže,

veselje do besedne igre, potrpljenje in spretnost.

 

Šepetanje v krogu

Igralci sedijo v krogu. Vodja igre zašepeta desnemu sosedu kratek stavek na uho in ta ga mora brez vprašanja povedati naprej tako, kot ga je razumel. Stavek potuje naokrog, dokler ne pride spet do vodje, ki ga na glas pove. Končni stavek, ki je »pripotoval« do njega običajno nima z začetnim nič večje zveze kot kokoš in pamet. Čas za smeh!

 

Nevarna petica

Igralci sedijo v krogu in kolikor mogoče hitro štejejo po vrsti, začnejo z 1. Pri tem 5 nadomestijo z brrr. Enako tudi vsa števila, ki so večkratniki števila pet ali števila, pri katerih je vsota posameznih številk 5. Kdor se zagovori ali kdor ne pazi na vrstni red, dobi kazen, ki si jo skupaj izmislite.

 

Olimpijada v hitrem govorjenju

Vsi igralci po vrsti morajo v eni minuti povedati čimveč besed z isto začetnico. Vodja igre določi črko in šteje besede pri posameznih igralcih ter pazi na čas 60 sekund. Zmagovalcu skupaj določite nagrado.

Pa še šala za konec:

Dva utrujena zobotrebca hodita po gozdu in zagledata ježa.                        Zobotrebec vzklikne:« Poglej, kako so se oni znašli. Šli so na avtobus!«

 

(Skupno 445 obiskov, današnjih obiskov 1)