DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    beli kruh1(pšenica),7
skuta s podloženim sadjem7
jabolko idared
govedina Stroganov1(pšenica),7,10
koruzni njoki1(pšenica),3, 6 sled.,7 sled., 8 sled., 12
mešana solata12
sadni sok
Torek  pirin kruh1(pira)
suha salama
korenček
sadni čaj z medom
piščančja juha z zakuho1(pšenica),3
pečenka
pire krompir s čičeriko7
kisla repa1(pšenica)
Sreda    makovka1(pšenica),7
vanilijevo bio mleko7
mandarina
korenčkova juha z jajci3
piščančji zrezek v smetanovi omaki7
kuskus1(pšenica)
solata ledenka12
Četrtek    ovseni kruh1(oves,pšenica)
sir7
sveža paprika
sadni čaj z medom
fižolova juha
carski praženec1(pšenica),3,7
sadna čežana
Petek  mlečni riž7
kakavov posip
banana
prežganka1(pšenica),3
pečen file postrvi s tržaško omako4
krompir z blitvo
sestavljena solata12

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)