DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    makovka1(pšenica),7
mleko s čokolado7
bio jabolko
korenčkova juha z jajci3
špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7,12,sled.6
mešana solata12
Torek  mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
sirni namaz7
planinski čaj z medom in limono
marelica
domača porova juha7
kotlet
dušen riž z grahom in korenčkom
paradižnikova solata12
Sreda    polnozrnata štručka1(pšenica)
puranja prsa v ovoju
sir7
češnjev paradižnik iz EU šolske sheme
100 % jabolčni sok
goveja juha z zakuho1(pšenica),3
bio junetina
krompirjeva omaka1(pšenica)
sadni smoothie z banano in gozdnimi sadeži
Četrtek  hrustljavi misli s pšeničnimi kalčki, polnozrnatimi ovsenimi kosmiči, brusnicami in medom1(pšenica, oves),8
navadni/sadni tekoči jogurt7
banana
bučna juha7
krompirjeva musaka7
zelena solata12
Petek  bio ovseni kruh1(pšenica, oves)
tunin namaz4,7
sveža paprika
sadni čaj z medom
piščančja obara z žličniki1(pšenica),3
sadni cmoki1(pšenica),3,6,sled.7,8,11 sled.,12
kompot

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 410 obiskov, današnjih obiskov 1)