DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
18.10.  
Čokolino 1(pšenica), 6, 7
Mlečni rogljiček1(pšenica)7
Sliva  
Česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami1(pšenica)
Zeljne krpice1(pšenica),3
Zelena solata s paradižnikom12
Naravna limonada
Torek  
19.10.  
Polbeli kruh1(pšenica)
Tunin namaz4,7
Kisla kumara12
Zeliščni čaj z medom in limono
Kostna juha z zakuho1(pšenica)
Krompirjeva omaka z hrenom/kumaricami1(pšenica)
Hrenovka
Pomaranča  
Sreda  
20.10.    
Sirova štručka1(pšenica),7
Sadni čaj z limono
Jabolka  
Naravni puranji zrezki1(pšenica)
Dušen riž
Zelenjavna priloga
Endivija s krompirjem12
Četrtek  
21.10.  
Pirin kruh1(pira)
Maslo7
Marmelada
Bela kava7,1
Suho sadje12
Stroganov govedina1(pšenica),10,12
Pisani široko rezanci1(pšenica),3
Zeljna solata s korenčkom12
Grozdje  
Petek  
22.10.  
Orehova potička1(pšenica),8(orehi)
Sadni kefir7
Mandarina
Zelenjavna juha1(pšenica),3
Carski praženec1(pšenica),7,3
Čežana

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 428 obiskov, današnjih obiskov 1)