DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 29.11. | Mesno/sirni burek1(pšenica),7,3,sled.9,8,6 Lca napitek7 Suhi krhlji jabolk12 | Korenčkova juha3,9 Piščančji žur7 Kuskus z zelenjavo1(pšenica) Zeljna solata s krompirjem12 |
Torek 30.11. | Makovka1(pšenica) Kakav7 Banana | Paradižnikova juha1(pšenica) Svinjska pečenka Pražen krompir Dušeno kislo zelje1(pšenica) |
Sreda 1.12. | Ovsen kruh1(pšenica, oves) Kuhan pršut Kisla smetana7 Zelena paprika Zeliščni čaj z medom in limono | Telečji paprikaš1(pšenica) Špinačni svaljki1(pšenica),3,sled,6,8,7,12 Mešana solata s krompirjem12 |
Četrtek 2.12. | Skuta z sadjem7 Biga1(pšenica),7 Žitna rezina 1(pšen., oves, ječm.),sled.7,8,6,5 | Fižolova pašta1(pšenica),3 Marelični cmoki 1(pšenica),3,sled,6,8,7,12 Jabolčni kompot |
Petek 3.12. | Koruzni kruh1(pšenica) Maslo7 Marmelada Bela kava1(ječmen),7 Jabolko | Prežganka1(pšenica)3 Pečena postrv4 Tržaška omaka Dušeni riž Zelena solata s korenčkom12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih