Na šoli že tretje leto zapored, skupaj s partnerskimi šolami iz Estonije, Turčije, Španije, Portugalske in Romunije, sodelujemo v mednarodnem Erasmus+ projektu z naslovom »Enriching unity with cultural diversity« oziroma v slovenščini: »Bogatenje enotnosti s kulturno raznolikostjo”.   

V okviru projekta smo strokovni delavci naše šole obiskali vse partnerske šole. Spoznavali smo šolski sistem posameznih držav in izmenjali  izkušnje na področju izobraževanja. Učence smo vključevali virtualno. Tako so imeli priložnost spoznati vrstnike in njihov način življenja in se seznaniti s kulturo in značilnostmi partnerskih držav.   

V mesecu juniju je potekalo zaključno srečanje, ki smo ga organizirali na naši centralni in podružnični šoli.  

Udeleženci so aktivno sodelovali v vseh pripravljenih dejavnostih. Učitelji so pripravili glasbeno in gibalno delavnico, ter gostom odprli vrata svojih učilnic. Članice ročnodelske skupine »Sončnice« so izvedle ustvarjalno delavnico. Skozi različne aktivnosti na prostem (sprehod po Mislinji, sprejem na šolskem vrtu, sprehod med krošnjami na Rogli,…) so spoznavali naravne lepote naše okolice. Med ogledi znamenitosti naše države (Bled, Ljubljana, Piran, Portorož, Postojna,…) so se seznanili z dediščino Slovenije. Gospod župan je za udeležence pripravil sprejem in jih spodbudil, da se k nam še vrnejo.  

Učitelji partnerskih šol so bili izredno navdušeni nad našim gostoljubjem in skrbno pripravljenim programom. Ob koncu projekta pa smo se vsi strinjali da Erasmus+ povezuje, razvija spretnosti in kompetence, ter krepi evropsko enotnost. 

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)