DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 14.11. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),7,3 Mleko7 IK Mandarina | Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3 Mešana solata s krompirjem12 Sadni kompot | |
Torek 15.11. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Turistična pašteta4 Kisle kumarice12 Hruška ŠSZ Naravni sok/ Zeliščni čaj | Govedina po mongolsko1(pšenica) IK Dušen riž Zelena solata s fižolom12 EKO Naravna limonada | |
Sreda 16.11. | Koruzna žemljica1(pšenica) Jogurt7 EKO Banana | Štajerska kisla juha Pirin kruh1 EKO Pecivo s sadjem1,7,3 Naravni sok z vodo | |
Četrtek 17.11. | Graham kruh1(pšenica) Kuhana šunka Olive Jabolčni suhi krhlji Naravni sok /Sadni čaj z limono | Svinjska pečenka Krompirjeva solata s porom12,10 EKO Kaki Naravni sok razredčen s sadjem | |
Petek 18.11. | Slovenski zajtrk: Kmečki kruh1 IK Maslo7 EKO Med IK Mleko7 EKO Jabolko IK | Malica: Biga1,7 Marelični sok | Jota1(pšenica) Mešani kruh1(pšenica ,rž) Jabolčna pita1(pšenica),3,7 Naravna limonada |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšeinica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih