DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
5. 12.
Šolska pica1(pšenica),7 EKO  
Naravni sadni sok          
Jabolko IK
Tunina omaka1(pšenica),4
Polnozrnati špageti1(pšenica),3
Sirni posip7
Rdeča pesa12
Naravni sadni 100% sok
Torek  
6. 12.
Mlečni parkelj1(pšenica),7,3
Čokoladno mleko7
Suho sadje
Oreščki8(lešniki, orehi) ŠSZ
Ričet1(ješprenj)
Mešani kruh1(pšenica ,rž) EKO
Mlečna rezina1,7,3     
Naravni sadni 100% sok
Sreda  
7. 12.
Mešani kruh1(pšenica ,rž)
Piščančja pašteta7,sled.3,6
Kisle kumarice12/Mandarina
Naravni sadni sok                
Čevapčiči                  
Džuveč riž
Kitajsko zelje v solati12  EKO
Domača  limonada        
Četrtek  
8. 12.
Mlečni kruh1,7                              
Tekoči navadni jogurt7 IK   
Banana                            
Čebulna bržola z gov.mesom1(pšenica) IK
Pirina žemljica1(pira)EKO           
Sadni smoothi s smetano7
Petek  
9. 12.  
Bombetka s semeni1   
Topljeni sir7 IK               
Naravni sadni sok      
Jabolko IK /Korenček  ŠSZ  
Zelenjavna enolončnica s stročnicami1(pšenica)
Palačinke z marmelado1(pšenica),7,3
Naravni sadni 100% sok

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                  

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 317 obiskov, današnjih obiskov 1)