DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
11. 9.  
Mlečni rogljiček1(pšenica), 7
Skuta s podloženim sadjem7
Nektarina
Mesno zelenjavna rižota 1(pšenica),7 IK
Zelena solata s paradižnikom12
100% sok razredčen z vodo
Torek  
12. 9.
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) EKO
Suha salama
Sveža kumara/sadje
100% jabolčni sok
Piščančji paprikaš1(pšenica) IK
Pirini svaljki1,3,12,sled.7,11,8,6
Lubenica
Sreda  
13. 9.  
Pirin kruh(pšenica)
Tunina pašteta 4,7
Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje
Sadni čaj z limono
Boranija z govejim mesom1(pšenica)
Domača pita1(pšenica) 7,3
100% sadni sok razredčen z vodo
Četrtek  
14. 9.
Štručka (sezamova)1(pšenica),11
Topljeni sir7 IK
Korenček/sadje
Planinski čaj z medom in limono
Fižolova juha1(pšenica)
Slivovi cmoki1(pšenica), 3,12,sled.7,11,8,6
Mešana čežana
Petek  
15. 9.
Rožičeva potička 1(pšenica),3,7
Mleko7 IK
Breskev
Piščančja nabodala IK
Popečen krompir s papriko
Rdeča pesa
100% sadni sok razredčen z vodo

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 352 obiskov, današnjih obiskov 1)