DANMALICAKOSILO
Ponedeljek
22. 1.
Kosmiči s suhim sadjem in oreščki1,8,sled.6,7,11
Mleko7 IK
Banana
Cvetačna juha1(pšenica),7
Mesna rižota1(pšenica)
Sezonska solata s korenčkom12
Torek  
23. 1.
Koruzni kruh1 EKO
Kuhan pršut
List zelene solate
Zeliščni čaj z limono
DEGUSTACIJA
za 3.A in 3.B
Mesna lazanja1(pšenica),7,3 EKO
Mešana solata s fižolom12 EKO
Domača limonada
Sreda  
24. 1.  
Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO
Tunina pašteta4
Korenček
100% sadni sok
Jota1(pšenica)
Domači kruh1(pšenica, rž)IK
Vaniljev/čokoladni puding1(pšenica),7  
Četrtek  
25. 1.
Štručka s sirom in šunko1,7
Jabolčni suhi krhlji/hruške ŠSZ
Sadni čaj z medom
Zelenjavna enolončnica s stročnicami1(pšenica)
Španska grmada1(pšenica),7,3
100% sadni sok razredčen z vodo
Petek  
26. 1.
Čokoladni žepek1(pšenica),7,3, sled.6,11,8
Čaj/Mleko7ŠM
Jabolko
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3
Pečene perutničke
Pečen krompir IK
Solata s koruzo12  

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 333 obiskov, današnjih obiskov 1)