DANMALICAKOSILO
Ponedeljek
11. 3.
Predlagal: 1.B
Šolska pica1,7 EKO
Sadni čaj z medom
Mandarina
Gobova juha1,3
Borovničevi cmoki1,3,7,sled.8,6,11,12
Sadna čežana
Torek
12. 3.
Predlagal: 9.A
»Knoli«v mleku  s kakavovim posipom1,3,7 IK
Frutabela1,7,sled.8
Banana
DEGUSTACIJA
za 8.A in 8.B
Piščančji zrezki v zelenjavni omaki1 IK
Široki rezanci1,3
Mehka solata s koruzo12 EKO
100%naravni sok
Sreda  
13. 3.  
Polnozrnati kruh1 EKO
Kuhan pršut
Češnjev paradižnik/sadje
Planinski čaj z limono in medom
Kostna juha z zakuho1,3,9 IK
Mesno zelenjavna lazanja1,3,7 IK
Sezonska solata s fižolom12EKO
Četrtek  
14. 3.
Črni kruh1
Maslo7 in marmelada
Šipkov čaj z medom
Jabolka IK
Goveji golaž1 EKO
Koruzna polenta
Zeljna solata s fižolom12
Domača limonada
Petek  
15. 3.
Vaniljev navihanček1,7,3,sled.6,11,8
Mleko7 IK
Oreščki ŠSZ /sadje
Ričet s prekajeno svinjino1
Žemljica1
Puding s smetano1,7

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 406 obiskov, današnjih obiskov 1)