DANMALICAKOSILO               
Ponedeljek
6. 5.
Rožičeva potička1,3,7
Mleko7IK
Jabolko
Korenčkova juha3,9 EKO
Makaronovo meso1,3
Pisana solata s krompirjem12
Torek  
7. 5.
Ovsene žemljica1EKO
Piščančja salama in kisla smetana7
Sveža paprika /hruška
Sadni čaj z limono
DEGUSTACIJA
za      
6.A in 6.B
Šolski bograč1 IK
Kajzerica1 EKO
Sadni smuti s smetano7
Sreda  
8. 5.  
Koruzni kruh1EKO
Domač skutin namaz z drobnjakom7 IK
Zeliščni čaj z limono
Korenček ŠSZ /suho sadje
Spomladanska juha
Pečena piščančja bedra IK
Pečen krompir
Zelena solata s paradižnikom in kumaro12
Četrtek  
9. 5.
Štručka s šunko in sirom1,7
Češnjev paradižnik/borovnice ŠSZ
Naravni sok
Zelenjavna enolončnica z ješprenjčkom1
Črni kruh1 EKO
Skutino pecivo s sadnim prelivom1,7,3
Petek  
10. 5.
Domač kruh iz krušne peči1IK
Maslo7 EKO in med
Čaj/mleko7 ŠM
Banana
Špargljeva juha1,7
Ribji polpet1,3,4
Riž z grahom
Zelena solata s koruzo12 EKO

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 299 obiskov, današnjih obiskov 1)