DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 6. 5. | Rožičeva potička1,3,7 Mleko7IK Jabolko | Korenčkova juha3,9 EKO Makaronovo meso1,3 Pisana solata s krompirjem12 | |
Torek 7. 5. | Ovsene žemljica1EKO Piščančja salama in kisla smetana7 Sveža paprika /hruška Sadni čaj z limono | DEGUSTACIJA za 6.A in 6.B | Šolski bograč1 IK Kajzerica1 EKO Sadni smuti s smetano7 |
Sreda 8. 5. | Koruzni kruh1EKO Domač skutin namaz z drobnjakom7 IK Zeliščni čaj z limono Korenček ŠSZ /suho sadje | Spomladanska juha Pečena piščančja bedra IK Pečen krompir Zelena solata s paradižnikom in kumaro12 | |
Četrtek 9. 5. | Štručka s šunko in sirom1,7 Češnjev paradižnik/borovnice ŠSZ Naravni sok | Zelenjavna enolončnica z ješprenjčkom1 Črni kruh1 EKO Skutino pecivo s sadnim prelivom1,7,3 | |
Petek 10. 5. | Domač kruh iz krušne peči1IK Maslo7 EKO in med Čaj/mleko7 ŠM Banana | Špargljeva juha1,7 Ribji polpet1,3,4 Riž z grahom Zelena solata s koruzo12 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih