DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
16. 9.
Polnozrnata štručka1(pšenica)  
Hrenovka*IK
Gorčica10/ sadje
100% sadni sok
Korenčkova juha3,12
Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3,sled.8,11,6
Sezonska solata z fižolom12
Torek
17. 9.
Koruzni kosmičisled.1,6,7
Mleko7 IK
Jabolko IK
Žitna rezina1(pšenica)7
Svinjski medaljoni v  gobovi omaki1(pšenica)
Kruhove rezine1,7,3
Zeljna solata s krompirjem12
100% sok razredčen z vodo
Sreda
18. 9.  
Polnozrnata žemlja
Domač navadni jogurt IK
Sadje
Cvetačna juha1,7
Piščančja nabodala
Pečen krompir
Zelenjava (paprika in paradižnik)
Četrtek
19. 9.
Pirin kruh(pšenica)  EKO
Topljeni sir7
Češnjev paradižnik/ sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z medom in limono
Mislinjski pisker1
Domač kruh1 IK
Sadno solata s smetano7
Petek
20. 9.
Koruzni  kruh1(pšenica)
Pašteta Argeta sled.7
Sveža paprika ŠSZ /sadje
Planinski čaj z medom in limono
Prežganka1(pšenica),3
Losos po tržaško4
Polenta
Sezonska solata12 EKO

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 484 obiskov, današnjih obiskov 1)