DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
25. 11.
Makovka1,7
Kakav7
Sadje
Cvetačna juha1,7
Makaronovo meso1,3
Rdeča pesa v solati12
Torek  
26. 11.
Rženi kruh1
Maslo7
Domača marmelada
Zeliščni čaj
DEGUSTACIJA
za     
8.A in8.B  
Goveji zrezki v omaki1 EKO
Pirini njoki1,3,7,sled.6,8,11
Zelena solata s krompirjem12 EKO
Domača limonada
Sreda  
27. 11.  
Mesni/sirni burek1,3,7,sled.6,8,11
LCA napitek7 IK
Sadje
Zelenjavna juha1
Krompirjeva musaka3,7,1 EKO
Zeljna solata fižolom12
Četrtek  
28. 11.
Polbeli kruh1 EKO                    
Domač tunin namaz4,3                         
Zelena paprika /sadje ŠSZ
Sadni čaj z medom
Samopostrežna
malica
za 8.r
Štajerska kisla juha1,3
Zdrobovo pecivo1,3,7
Naravni sok razredčen z vodo
Petek  
29. 11.
Rženi kruh1 EKO
Puranja prsa v ovitku
Korenček/sadje
Sadni čaj z medom
Porova  juha1,7
Pekovski piščanec1,3,7 IK
Zelena solata s korenčkom12

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 406 obiskov, današnjih obiskov 1)