DAN | MALICA | KOSILO | ||
Ponedeljek 25. 11. | Makovka1,7 Kakav7 Sadje | Cvetačna juha1,7 Makaronovo meso1,3 Rdeča pesa v solati12 | ||
Torek 26. 11. | Rženi kruh1 Maslo7 Domača marmelada Zeliščni čaj | DEGUSTACIJA za 8.A in8.B | Goveji zrezki v omaki1 EKO Pirini njoki1,3,7,sled.6,8,11 Zelena solata s krompirjem12 EKO Domača limonada | |
Sreda 27. 11. | Mesni/sirni burek1,3,7,sled.6,8,11 LCA napitek7 IK Sadje | Zelenjavna juha1 Krompirjeva musaka3,7,1 EKO Zeljna solata fižolom12 | ||
Četrtek 28. 11. | Polbeli kruh1 EKO Domač tunin namaz4,3 Zelena paprika /sadje ŠSZ Sadni čaj z medom | Samopostrežna malica za 8.r | Štajerska kisla juha1,3 Zdrobovo pecivo1,3,7 Naravni sok razredčen z vodo | |
Petek 29. 11. | Rženi kruh1 EKO Puranja prsa v ovitku Korenček/sadje Sadni čaj z medom | Porova juha1,7 Pekovski piščanec1,3,7 IK Zelena solata s korenčkom12 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih