DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 2. 12. | Šolska pica1,7 EKO Sadni čaj z medom Sadje | Kasarete z mesom in zelenjavo1,3 Zeljna solata s krompirjem12IK Mlečna rezina1(pšenica),7,3.6 100% naravni sadni sok |
Torek 3. 12. | Bombetka s semeni1 Topljeni sir7 Sadni sok Korenček ŠSZ/jabolko | Čufti s papriko v paradižnikovi omaki1 Pire krompir7 EKO Sadje Limonada |
Sreda 4. 12. | Mlečni zdrob1,7 IK Kakavov posip Sadje | Česnova juha s krutoni1,7 Paniran oslič1,3,4 Ječmenova solata z zelenjavo in sirom12,7EKO |
Četrtek 5. 12. | Mešani kruh1(pšenica, rž) EKO Kuhan pršut Kislo zelje/ sadje EKO Zeliščni čaj z medom | Goveji golaž1(pšenica) EKO Koruzna polenta Solata s korenčkom12 |
Petek 6. 12. | Mlečni parkelj1(pšenica),3,7 Čokoladno mleko7 Mandarina/oreščki8 | Zimska enolončnica1(pšenica) Sočni biskvit s smetano1(pšenica),3,7 Naravni sadni 100% sok |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih