DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
9. 12.
Koruzni kosmiči1, sled.6, 7
Mleko1 IK
Banana
Zeljne krpice1(pšenica),3 IK
Sezonska solata12
100% naravni sok
Torek
10. 12.
Pirin kruh1(pira)
Kokošja pašteta7
Zelena paprika ŠSZ /sadje
Zeliščni čaj z limono in medom
Korenčkova juha9,3
Pečenica
Krompir v kosih s peteršiljem
Dušeno kislo zelje1(pšenica)
Sreda  
11. 12.  
Navihanček1(pšenica),7,3,sled.8,6,11
Šipkov čaj z medom/ mleko ŠM
Jabolko IK
Prosena cvetačna juha1(pšenica),7
Skutino pecivo1(pšenica),3,7 IK
Mešana čežana
Četrtek  
12. 12.
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Poli salama in sir7
List solate/sadje ŠSZ
Sadni čaj z limono
Svinjski zrezki v omaki1(pšenica)
Zdrobovi žličniki1(pšenica)
Solata coleslaw3,7,10 adje
Petek  
13. 12.
Ovseni kruh1(oves)
Maslo7/ med
Kakav7 IK
Mandarina
Mleta pečenka1(pšenica),3 IK
Kuskus z zelenjavno prikuho1(pšenica)
Zelena solata12
Limona

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 424 obiskov, današnjih obiskov 1)