DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 16. 12. | Ajdov kruh z orehi1,8 Sirni namaz z zelišči7 Suho sadje Sadni čaj z medom | Bučna juha s popečenimi bučnimi semeni1,7 Mesno zelenjavna rižota s tremi žiti1 Sirni posip7 Pisan radič s fižolom12 |
Torek 17. 12. | Koruzni kruh1 EKO Domač tunin namaz3,4 Zelena paprika/sadje ŠSZ Zeliščni čaj z medom in medom | Kostna juha s korenčkom11,3 Mesna lazanja1,3,7 Zeljna solata s krompirjem12 |
Sreda 18. 12. | Sezamova štručka1,11 Hrenovka Gorčica10 100% sadni sok Jabolko | Koromačeva kremna juha s krotoni1,7 Svinjska pečenka Pražen krompir Sotirana zelenjava |
Četrtek 19. 12. | Ovseni kruh1EKO Čokoladni namaz6,7,8 Mleko7 Mandarina | Stroganov golaž1,10 EKO Kruhova rulada1,7,3 Zelena solata s korenčkom12 Sadje |
Petek 20. 12. | Sadni /pisan kruh1,7,3 Hruška Čaj/mleko7 ŠM | Zelenjavna enolončnica z žličniki1,3 Orehovo rešetko1,7,3,8, sled.11,6 100% naravni sok razredčen z vodo |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih